Selamat Datang..
Kajian Pengesanan Graduan (Susulan)
Saudara/saudari yang dihormati
Saya ingin memanjatkan setinggi-tinggi kesyukuran kehadrat Illahi kerana dengan izinya Kementerian Pengajian Tinggi sekali lagi berjaya melancarkan Sistem Kajian Pengesanan Graduan Talian yang kedua. Sistem ini adalah bertujuan bagi meninjau status pekerjaan graduan yang telah tamat pengajian melebihi enam bulan. Ini merupakan lanjutan kepada sistem pertama yang dilancarkan pada tahun 2006.
Sistem pertama adalah bertujuan untuk melihat status pekerjaan graduan sempena dengan musim konvokesyen masing-masing di IPT. Kedua-dua sistem kajian ini diwujudkan kerana KPTM prihatin dan komited untuk terus menerus meningkatkan mutu pengajian tinggi negara ke tahap global
lagi
1 Nation Portal adalah satu usaha Kementerian Pengajian Tinggi memanfaatkan data-data responden yang dilakukan oleh graduan. Melalui portal ini membenarkan beberapa maklumat penting berkenaan aliran/trend pekerjaan masa kini diperolehi dengan mudah. Disamping itu kerjasama diantara Jobstreet telah memantapkan lagi usaha kerajaan.
  Sistem ini memberi kemudahan kepada pencari kerja untuk mencari peluang pekerjaan yang bersesuaian. Majikan pula boleh mendapatkan calon untuk mengisi kekosongan jawatan di syarikat mereka. Menerusi sistem ini juga, pencari kerja boleh membuat permohonan pekerjaan dan majikan boleh menguruskan permohonan pekerjaan yang diterima. Semua kemudahan yang disediakan ini tidak dikenakan sebarang bayaran.

KAJI SELIDIK INI TERBUKA KEPADA SEMUA GRADUAN: -

  • yang telah tamat pengajian lebih 6 bulan dan aktif mencari pekerjaan..LAGI
 
  Log Masuk /English Version  
Emel anda :
No.KP/Tentera/Polis/Passport :
cth. 831453456712

>pendaftaran baru
 
BARU 11.01.2012 - Senarai Pemenang Kumpulan Terakhir Telah Dipilih. Sila Klik Disini Untuk Maklumat Lanjut.

23.11.2011 - Senarai Pemenang Kumpulan Kedua Telah Dipilih. Sila Klik Disini Untuk Maklumat Lanjut.

07.10.2011 - Senarai Pemenang Kumpulan Pertama Telah Dipilih. Sila Klik Disini Untuk Maklumat Lanjut.
 
Berita dan Iklan